Testo: 3 jajca, 9 dag sladkorja, 9 dag moke Vanilijeva krema: 2 jajci, 2 žlici sladkorja, vanilija, 2 dl mleka, 1 žlica ruma (jst ga nisem dala :)) Druga krema: 2 dl sladke smetane (mi smo jo zamenjal z mascarponejem, ker ne maramo smetane), 4 dag sladkorja v prahu, 10 dag jagod/malin 25 dag kakršnegakoli vloženega sadja (breskve so najbolše! ;))
Najprej spečeš biskvitno testo: zmešaš jajca, sladkor in moko in zliješ v čimvečji pekač, tko da ti pride debelina prbližno 1cm. Pečeš na 180°C na (hm, mensezdi, pozabila sem)25 minut. Ko se ohladi, razrežeš na 1x1 kocke.
Vanilijeva krema: Rumenjake in sladkor speniš (fejst!, dodaš eno kavno žličko moke*, priliješ vroče mleko in stepaš nad paro prbl. ene 20 minut, da se vse skupi zgosti. Vročo kremo vliješ v trd sneg iz 2 beljakov. Ko se ohladi, dodaš rum.
Stepeš sladko smetano (oz. mascarpone) in dodaš sladkor ter narezane jagode/maline.
V stekleno skledo položiš plast biskvitnih kock, fajn namočiš s kompotovo vodo, potem namažeš z vanilijevo kremo (1/3, ker jst 3x ponavljam postopek), dodaš plast narezanega vloženega sadja in plast stepene smetane oz mascarponeja z jagodami. To ponavljaš, dokler vsega ne porabiš. Zaključna plast mora bit smetanova/mascarponejeva krema, lahko pa pol tut še premažeš s šlag kremo.
*Tam ko kuhaš vanilijevo kremo mi (po nasvetu tete) damo še eno žličko moke, ker v nasprotnem primeru se krema sesiri in nastanejo sam kepice :(
Če kaj ni jasno, pa vprašej :) Mogoče zgleda zakomplicirano, pa ni, je pa velik umazane posode :) ampak je vsekakor vredno, om nom nom!
Recept bi... :D
OdgovoriIzbrišiTesto: 3 jajca, 9 dag sladkorja, 9 dag moke
OdgovoriIzbrišiVanilijeva krema: 2 jajci, 2 žlici sladkorja, vanilija, 2 dl mleka, 1 žlica ruma (jst ga nisem dala :))
Druga krema: 2 dl sladke smetane (mi smo jo zamenjal z mascarponejem, ker ne maramo smetane), 4 dag sladkorja v prahu, 10 dag jagod/malin
25 dag kakršnegakoli vloženega sadja (breskve so najbolše! ;))
Najprej spečeš biskvitno testo: zmešaš jajca, sladkor in moko in zliješ v čimvečji pekač, tko da ti pride debelina prbližno 1cm. Pečeš na 180°C na (hm, mensezdi, pozabila sem)25 minut. Ko se ohladi, razrežeš na 1x1 kocke.
Vanilijeva krema: Rumenjake in sladkor speniš (fejst!, dodaš eno kavno žličko moke*, priliješ vroče mleko in stepaš nad paro prbl. ene 20 minut, da se vse skupi zgosti. Vročo kremo vliješ v trd sneg iz 2 beljakov. Ko se ohladi, dodaš rum.
Stepeš sladko smetano (oz. mascarpone) in dodaš sladkor ter narezane jagode/maline.
V stekleno skledo položiš plast biskvitnih kock, fajn namočiš s kompotovo vodo, potem namažeš z vanilijevo kremo (1/3, ker jst 3x ponavljam postopek), dodaš plast narezanega vloženega sadja in plast stepene smetane oz mascarponeja z jagodami. To ponavljaš, dokler vsega ne porabiš. Zaključna plast mora bit smetanova/mascarponejeva krema, lahko pa pol tut še premažeš s šlag kremo.
*Tam ko kuhaš vanilijevo kremo mi (po nasvetu tete) damo še eno žličko moke, ker v nasprotnem primeru se krema sesiri in nastanejo sam kepice :(
Če kaj ni jasno, pa vprašej :) Mogoče zgleda zakomplicirano, pa ni, je pa velik umazane posode :) ampak je vsekakor vredno, om nom nom!
Najlepša hvala! :)
OdgovoriIzbriši