Day 151 - 1 April 2012

My favourite cake which never looks pretty but always tastes so good!
P.s. We woke up in a snowy morning today and that's not an april fools' joke!

3 komentarji:

  1. Testo: 3 jajca, 9 dag sladkorja, 9 dag moke
    Vanilijeva krema: 2 jajci, 2 žlici sladkorja, vanilija, 2 dl mleka, 1 žlica ruma (jst ga nisem dala :))
    Druga krema: 2 dl sladke smetane (mi smo jo zamenjal z mascarponejem, ker ne maramo smetane), 4 dag sladkorja v prahu, 10 dag jagod/malin
    25 dag kakršnegakoli vloženega sadja (breskve so najbolše! ;))

    Najprej spečeš biskvitno testo: zmešaš jajca, sladkor in moko in zliješ v čimvečji pekač, tko da ti pride debelina prbližno 1cm. Pečeš na 180°C na (hm, mensezdi, pozabila sem)25 minut. Ko se ohladi, razrežeš na 1x1 kocke.

    Vanilijeva krema: Rumenjake in sladkor speniš (fejst!, dodaš eno kavno žličko moke*, priliješ vroče mleko in stepaš nad paro prbl. ene 20 minut, da se vse skupi zgosti. Vročo kremo vliješ v trd sneg iz 2 beljakov. Ko se ohladi, dodaš rum.

    Stepeš sladko smetano (oz. mascarpone) in dodaš sladkor ter narezane jagode/maline.

    V stekleno skledo položiš plast biskvitnih kock, fajn namočiš s kompotovo vodo, potem namažeš z vanilijevo kremo (1/3, ker jst 3x ponavljam postopek), dodaš plast narezanega vloženega sadja in plast stepene smetane oz mascarponeja z jagodami. To ponavljaš, dokler vsega ne porabiš. Zaključna plast mora bit smetanova/mascarponejeva krema, lahko pa pol tut še premažeš s šlag kremo.

    *Tam ko kuhaš vanilijevo kremo mi (po nasvetu tete) damo še eno žličko moke, ker v nasprotnem primeru se krema sesiri in nastanejo sam kepice :(

    Če kaj ni jasno, pa vprašej :) Mogoče zgleda zakomplicirano, pa ni, je pa velik umazane posode :) ampak je vsekakor vredno, om nom nom!

    OdgovoriIzbriši
  2. Najlepša hvala! :)

    OdgovoriIzbriši